Maleriutstilling Wenche Berger Løwengren

2. September åpner vi salgsutstilling med de flotte bildene til Wenche Berger Løwengreen.

Her er en liten presentasjon av kunstneren:

Mitt navn er Wenche Berger Løwengreen. Jeg er født og oppvokst i Halden, er gift, har 2 barn og 4 barnebarn. Jeg har alltid vært kreativ og bestandig hatt forskjellige «prosjekter» på gang, så hendene har sjelden vært i ro. Jeg har bl.a strikket, laget smykker og elsket å sy. Tidligere sydde jeg klær til meg selv og mine barn, slik som konfirmasjonsdressen til min sønn, brudekjolen til min datter og dåpskjolen til mine barnebarn, samt bunader for å nevne noe.

I de siste årene har jeg begynt å male malerier med Acrylmaling, helt til det skjedde noe i januar i år. Da oppdaget jeg en annonse på Facebook, en glad og positiv dame som heter Anita Bjørbekk. Hun maler med Alcohol blekk og ville gjerne ville ha kontakt med noen som ønsket å lære om dette. Hun har en åpen Facebook-gruppe som heter : «Lær å male intuitivt med Anita Bjørbekkom  Jeg meldte meg på og ble fullstendig oppslukt, så nå maler jeg hver ledige stund.

Malingen finnes i alle farger og i mange forskjellige merker. Malingen må tilsettes alkohol 92-95% for å blande seg og bli til de vakreste nyanser og farger. Jeg bruker 95% Antibac som kjøpes på Apoteket eller i nettbutikker. Det er viktig å ha god lufting når man maler fordi malingen og spriten avgir litt damp. Skal det males over litt tid, anbefales vernemaske og briller eller heldekkende maske. Mitt arbeidsverktøy er hårføhner med kaldluftfunksjon for å få maling og sprit til å blande seg utover. Dette er en helt tyntflytende væske så det byr på mange overraskelser og litt fortvilelse noen ganger, for maling/sprit og blåsende luft lever sitt eget litt mildt sagt, men gleden er stor når det går seg til etterhvert

Det males på syntetisk papir eks. Nara, Yupo, Fotopapir (på baksiden) og flere andre merker. Det kan også males på lerret som da først må behandles på en spesiell måte så ikke malingen trekker igjennom. Sluttbehandling av maleriet er etter noen dager å spraye det med Ferniss i 3-4 tynne lag for å beskytte og bevare fargene. Kunstformen kom til Norge i 2020 så den er ganske ny her.

Det er en herlig, morsom og givende hobby som gir meg masse glede

 

Wenche Berger Løwengren